Hvedegræs-juice (hvedegræssaft)

Hvedegræs-juice eller hvedegræssaft fremstilles ved at presse friskt hvedegræs. Det er vanskeligt at opstøve hvedegræs-juice i detailhandlen, men man kan med fordel anvende hvedegræs-pulver eller hvedegræs-kapsler i stedet, da disse produkter er fremstillede af koncentreret hvedegræssaft (se mere herom længere nede på denne side).

Hvis man absolut vil have rigtig hvedegræs-juice, kan man dyrke hvedegræs derhjemme, høste det og selv presse hvedegræs-juicen. Dette gøres vha. hvedegræs-frø som dyrkes i en spirebakke. Du kan købe spirebakker her:

Hvedegræs-frø kan købes her.

 

Du kan læse mere om såning og dyrkning af hvedegræs-frø her.

 

Presning af saften

Selve presningen af saften kan foregå vha. en saftpresser, som dem der ses nedenfor:

Hvedegræssaft presses med en saftpresser (helst en gammeldags)

Attribution: Duk – wikimedia.org

Hvedegræssaft presses vha. en saftpresser

 

Hvis du hellere vil anvende pulver eller kapsler, anbefaler vi følgende:

 

Hvedegræs i pulverform

Hvedegræs i pulverform er praktisk, fordi man nemt kan afmåle præcis den mængde, man har brug for. Vi anbefaler følgende:

Du kan læse mere om hvedegræs-pulver her.

 

Hvedegræs i kapsler

Hvedegræs i kapsler er praktiske, fordi man kan medbringe dem overalt og derved sikre at man altid får sit hvedegræs.  Vi anbefaler følgende:

 

Hvorfor drikke hvedegræs-juice?

Hvedegræs-juice har en række indeholdstoffer, som er vigtige for vores helbred. Som nævnt indledningsvist behøver man ikke drikke rigtig hvedegræs-juice for at få tilført disse stoffer; man kan blot tage dem i hvedegræs-pulver eller -kapsler.

I det følgende gennemgår vi nogle de sundhedsmæssige fordele, der er ved at indtage hvedegræs – hvad enten det er i form af juice/saft, kapsler eller pulver:

Klorofyl: Hvedegræs-juice indeholder rigelige mængder klorofyl, som er det grønne farvestof, der findes i de fleste planter. Hos mennesket er klorofyl tilførsel af klorofyl vigtigt, fordi det ilter de røde blodlegemer og desuden hjælper kroppen med at skille sig af med uønskede stoffer. Nogle undersøgelser påpeger også, at klorofyl kan påvirke vores kolesteroltal positivt.

Aminosyrer: Hvedegræs-juice indeholder hele 21 forskellige aminosyrer. Set i lyset af at man i dag kun kender til 24 aminosyrer, er dette tal ganske imponerende. Aminosyrer er vigtige for at opbygge og vedligeholde muskelmasse.

Vitaminer: Hvedegræs-juice er et sublimt vitamintilskud, fordi den indeholder alle vitaminer undtagen D-vitamin. Dette gør hvedegræs til en naturlig vitamin-booster.

Antioxidanter: Selvom antioxidanters rolle i forhold til helbredet endnu er uklar, ved man, at antioxidanter muligvis har en forebyggende effekt på visse typer kræft. Hvedegræs-juice indeholder adskillige antioxidanter (heriblandt klorofyl samt C- og E-vitamin), hvilket er med til at understrege hvedegræssets rolle som et meget effektivt kosttilskud.

Kalk og magnesium: Hvedegræs-juice indeholder både kalk og magnesium, som har en positiv effekt på vores fordøjelse og energiniveau. Kalk er desuden meget vigtigt for at opretholde sunde knogler.  

Du kan læse mere om de forskellige indholdsstoffer i hvedegræs her.

© Copyright www.helsecentrum.dk 2024 - Disclaimer