Hvedegræs-pulver

Hvedegræs-pulver fremstilles af højt koncentreret hvedegræssaft. Det indeholder med andre ord de samme næringsstoffer som saften, men er blot langt mere koncentreret. Derfor er pulveret den optimale løsning, hvis man vil have det bedste ud af hvedegræsset.

 

Vores favoritter

Hvedegræs-pulver kan variere meget i pris og kvalitet – og der er ingen garanti for, at der er en logisk sammenhæng mellem de to. Nedenfor ses de hvedegræs-pulvre, som vi anbefaler:

 

Pukka

Pukka er et velkendt mærke inden for helsekostindustrien. Herunder ses de 2 varianter af hvedegræs-pulver, der findes på det danske marked i dag.

 

 

BodyMe

BodyMe har eksisteret siden 2011 og er en britisk helsekostvirksomhed, der forhandler økologiske, veganske fødevarer. For at sikre en optimal bevarelse af næringsstoffer, er deres pulveriserede hvedegræs (som ses herunder), som er fremstillet af friskt hvedegræs. 

 

InSpiral Organic

InSpiral Organic er en helsekostvirksomhed i London, der sælger alt fra superfoods til sunde chips og sundt slik. Nedenfor ses deres to varianter af hvedegræspulver, hvor den ene udelukkende består af hvedegræs, mens den anden også er tilsat andre ingredienser (chlorella, tidsel, gurkemeje m.fl.) for at øge dens udrensende egenskaber.

 

Blandede mærker

Herunder ses hvedegræs-pulver fra flere forskellige producenter.

 

Hvorfor tage hvedegræs-pulver?

Pulveriseret hvedegræs indeholder en række næringsstoffer, som er vigtige for kroppens overordnede sundhedsmæssige tilstand. Disse stoffer inkluderer bl.a. følgende:

Klorofyl: Hvedegræs-pulver er ekstremt rigt på klorofyl, som er det stof, der giver planterne deres grønne farve. Det er samtidig en essentiel del af fotosyntesen. I menneskekroppen er klorofyl vigtigt, fordi det ilter blodet og hjælper kroppen med at udskille giftstoffer. Nogle studier har også indikeret, at klorofyl muligvis kan bidrage til at sænke kolesteroltallet.

Aminosyrer: Der findes 24 kendte aminosyrer og hvedegræs-pulver indeholder 21! Aminosyrer har mange forskellige virkninger i kroppen, men en af de vigtigste er deres rolle i forhold til opbygningen af proteiner, hvilket er omdrejningspunktet i opbygning og vedligeholdelse af muskelmasse.

Vitaminer: Hvedegræs-pulver indeholder næsten alle vitaminer og er særligt rigt på A-, B-, C- og  E-vitamin. Selvom der ikke findes D-vitamin i hvedegræs, er hvedegræs et godt naturligt vitamintilskud.

Antioxidanter: Hvedegræs-pulver indeholder flere forskellige antioxidanter, som sandsynligvis er vigtige for at beskytte kroppen mod celleforandringer, der kan føre til kræftsygdomme.

Kalk og magnesium: Kalk og magnesium kan øge energiniveauet, forbedre fordøjelsen og har desuden en central rolle for knoglernes sundhed. Hvedegræs indeholder både kalk og magnesium.

Du kan læse mere om indholdsstofferne i hvedegræs her.

 

Læs evt. også vores artikler om hvedegræs-juice samt såning og dyrkning af hvedegræs-frø.

© Copyright www.helsecentrum.dk 2024 - Disclaimer