Spisekisel – Godt for hud, hår og negle

Spisekisel er især sundt for huden, håret, neglene, knoglerne og tænderne, men det kan også have en positiv virkning på fordøjelsen. Spisekisel forekommer naturligt i kroppen, men findes også i vores omgivelser. I denne artikel kan du læse om, hvorfor du bør indtage spisekisel samt om hvor det kan købes.

 

Hvor kan man købe spisekisel?

Spisekisel findes som 1) pulver, 2) tabletter og 3) som ingrediens i kosttilskud. Hvilken form du bør vælge, afhænger af dine personlige præferencer. 

Spisekisel som pulver

De umiddelbare fordele ved spisekisel i pulverform er, at man kan dosere det nøjagtigt, som man vil, men også at det kan opblandes i mad- eller drikkevarer. Herudover er der nogle, der helt enkelt foretrækker pulver fremfor tabletter. Vi anbefaler spisekiselpulveret, der ses herunder:

Spisekisel som tabletter

De største fordele ved spisekisel i tabletform er, at de er nemme at dosere og håndtere. De kan medbringes og indtages overalt uden besvær. Vi anbefaler tabletterne herunder:

Spisekisel i kosttilskud

Spisekisel indgår også som ingrediens i forskellige kosttilskud. Fordelen ved at indtage kiselen på denne måde er, at kosttilskuddet indeholder en kombination af vitaminer, mineraler og kisel, der er afvejet efter menneskets behov. Nogle af tilskuddene er desuden specielt sammensat til at adressere specifikke næringsbehov. Dette gælder f.eks. kosttilskuddet NDS ForteX (se nedenfor), der er et specialtilskud til knoglerne. Vi har i det følgende opdelt kosttilskuddene med kisel i to kategorier:

1. Plantebaserede kosttilskud

Nogle planter indeholder høje koncentrationer af kisel og bruges derfor som hovedingrediensen i visse kosttilskud. Et af de mest populære eksempler herpå er kosttilskuddet Natur Drogeriet Silica Padderokke, der består af pulveriserede padderokkeblade. Du kan købe tilskudene her:

2. Andre kosttilskud

Følgende kosttilskud indeholder kisel, vitaminer samt mineraler og/eller fedtsyrer (klik på det enkelte kosttilskud for at læse mere):

 

Hvad er spisekisel?

Spisekisel, også kaldet ”spisekiesel”, er et populært kosttilskud, som bruges for sin gavnlige effekt på:

  • Hår
  • Negle
  • Tænder
  • Knogler
  • Hud
  • Fordøjelse

Kosttilskuddet består af pulveret kiseljord, som er lavet af skeletter fra encellede alger (kaldet diatomeer) og fossile skaller, der er mere end 30 millioner år gamle.

Når vi er unge, indeholder vi rigeligt af kiseljord, men som tiden går, har vi mindre og mindre kieseljord naturligt i kroppen, så bindevævet mister sin spændstighed, og vi får svagere hår, negle og tænder. En af grundene, til at vi ikke får nok kiseljord igennem kosten, er blandt andet, at moderne landbrugsmetoder efterhånden har drænet jorden for en stor del af de mineraler, vi har så hårdt brug for. Faktisk mener forskere, at vi som voksne kun får ca. en tredjedel af dén mængde kiseljord, vi har brug for, igennem grøntsager og frugt.

Det er her spisekisel kommer ind. Med kiseltabletter, som er kiseljord i spiselig form, kan du holde kroppen sund og se ung ud i længere tid.  

 

Hvor kommer kiseljord fra?

Ordet kisel kommer fra det tyske ”kiesel”, som er afledt af ”kiel”, der oversat betyder grus. Kiseljord er bestemt ikke grus, men derimod et yderst vigtigt mineral, som du har brug for hele livet. 

Allerede helt tilbage i år 1939 beviste nobelprisvinderen Professor Adolf Butenant, at intet kan eksistere uden kiseljord (eller silica, som det hedder på engelsk). Kiseljord findes naturligt i både vores kroppe, planter og dyr samt som fysiske aflejringer flere steder i Danmark, for eksempel i Jylland imellem Vejle og Fredericia. Det er i naturen hvidt og kan forveksles med kalk.

 

Spisekisel er godt for hår, hud, negle, knogler og fordøjelse

Attribution: kirahoffmann – pixabay.com + Caromallo – wikimedia.org

Kisel findes i mange levende organismer og i særlig høj koncentration i bl.a. brændenælder og padderokker

 

Spisekisels virkning: Hvad er det godt for?

I det følgende gennemgår vi spisekiselens virkning på kroppen. Selvom de beskrevne virkninger ikke alle er videnskabeligt beviste, har mange menneskers erfaringer med kisel gennem tiden klart vist, at kosttilskuddet kan gøre en forskel på kroppen.

Få flottere hud, hår og negle

Mange tilhængere bruger spisekisel for dens positive virkning på hud, hår og negle. Kiselsyre (som er hovedbestanddelen i spisekisel/kiseljord) findes i næsten alle kroppens celler, men koncentrationen er særlig høj i de celler, der fornyes ofte – som f.eks. huden, håret og neglene. At neglene består af 20% kiselsyre, understreger dens vigtighed for deres sundhed.

Få stærkere knogler

Kieseljord er dét stof, som gør vores kroppe i stand til at udnytte den kalk, vi indtager, til at styrke vores knogler.

Derfor er det ikke nok at drikke mælk og spise kalkpiller, hvis du vil undgå svage knogler senere i livet. Det er lige så vigtigt at sikre, at din krop får nok kiseljord, for eksempel ved at indtage spisekisel.

Styrk dit bindevæv

Hvad er bindevævet for en størrelse? Bindevævet er dét væv, som forbinder dine knogler og muskler. Din hud, ledbånd og sener kategoriseres alle som bindevævsdannelser. Dette væv kan ligesom dine muskler gøres stærkere ved hjælp af motion, da bindevævet efter motion altid forstærkes, så det fremefter er fleksibelt og heles hurtigt.

Udover motion er kiselsyre, som kommer fra kiseljord, også en vigtig faktor for din krops bindevæv, og da du med alderen har mindre og mindre af dette i kroppen, er det vigtigt at tilføre kroppen dén kiseljord, den har brug for, så din hud forbliver smidig og flot.

En af måderne kiselsyre hjælper kroppen på, er ved at optage vand, da mineralet har den fantastiske evne at kunne opsuge 300 gange så meget vand som sin egen størrelse.

Udrensning: Rens din krop for parasitter og giftstoffer

Mange, som benytter sig af spisekisel, melder tilbage, at de udover de andre fordele også har fået en bedre fordøjelse. Dette skyldes, at ikke al kiseljorden bliver optaget i kroppen, og dét kiseljord, som forlader kroppen igen, tager en stor del af kroppens giftstoffer med sig på vejen. Derudover menes kieseljord også at have en gavnlig effekt mod parasitter og andre skadelige mikroorganismer i kroppen.

 

Hvor meget spisekisel bør jeg tage?

Som det ses i starten af denne artikel, kan du købe spisekisel i flere forskellige former.

Afhængigt af hvad din krop har brug for, anbefales det, at du spiser imellem 1 og 3 tabletter, 3 gange dagligt, medmindre andet er anvist (følg altid vejledningen om dosering på emballagen).

 

Er der nogen bivirkninger ved spisekisel?

På nuværende tidspunkt er der ingen studier, som viser, at der skulle være nogen bivirkninger ved at indtage spisekisel. Der findes heller ingen indberettigede bivirkninger hos Lægemiddelstyrelsen. Spisekisel er et naturligt produkt, hvis bestanddele allerede findes i kroppen.

 


Du kan købe anbefalet spisekiesel her:

 

© Copyright www.helsecentrum.dk 2024 - Disclaimer