Havtornsaft (havtorn-juice)

Havtornsaft (havtorn-juice) udvindes af havtornplantens bær, som længe har været kendt for sit høje indhold af vitaminer. Det høje vitaminindhold bevares såfremt juicen fremstilles korrekt. 

I denne artikel har vi sammenlignet en række havtorn-juicer med udgangspunkt i deres smag, kvalitet, fremstillingsmetode og pris.

 

Havtornsaft 100% frugt (750 ml) ★★★★★

Fordi havtorn-bær har en meget syrlig smag, kan de ikke spises rå. Havtorn-bær høstes ved, at man beskærer de bærfyldte grene og nedfryser dem. Dette bevirker. at bærrene nemt falder af grenene. Herefter udvindes saften af bærrene og fyldes på flasker.

Dette er med andre ord en helt ren saft, hvor der ikke er tilsat sukker, konserveringmidler, fyldstoffer el.lign. Bærrene der anvendes til fremstillingen af denne saft er 100% økologiske. Alt efter smag kan saften optyndes op til 4 gange. Efter åbning kan saften kan holdes sig i op til 5 dage i køleskab.

Du kan købe Havtornsaft 100% her.

 

Weleda Havtorn Råsaft (200 ml) ★★★★☆☆

Weleda havtornsaft

Weleda Havtorn Råsaft består udelukkende af saft og frugtkød fra havtorn-bær. Saften kan opblandes med vand, juice eller te, hvilket giver en frisk smag. Herudover kan saften tilsættes i müsli eller syrnede mælkeprodukter som f.eks. youghurt eller A38.

Saften er rig på C-vitamin, men indeholder også A-vitamin, betacaroten og antioxidanter (heriblandt flavonoider).

Fordi saften indeholder frugtkød, bør den altid omrystes før brug. Den kan holde sig i op til 3 måneder i køleskab efter åbning.

Weleda Havtorn Råsaft er desværre udsolgt online.

 

Biogan Havtornsaft Nektar (750 ml) ★★★☆☆

Biogan havtornsaft nektar

Havtornsaft Nektar er en økologisk drikkeklar saft, der indeholder minimum 25% frugt. Den kan både drikkes kold og varm, men må ikke varmes til over 70°C, da dens vitaminindhold ellers mindskes. Saften er pasteuriseret ved 70°C for netop at bevare vitaminindholdet.

Saften er tilsat økologisk rørsukker for smagens skyld (pasteuriseringen koncentrerer havtorn-bærrenes naturlige syrlige smag). Herudover er der tilsat vand for at gøre saften drikkeklar. Der er dermed kun tre ingredienser: økologisk havtornsaft, økologisk rørsukker og vand.

Biogan Havtornsaft Nektar er desværre udsolgt online.

 

Voelkel havtornsaft (330 ml) ★★★☆☆

 

Voelkel havtornsaft er en økologisk saft, der består af to ingredienser: havtornsaft og havtornpuré. Saften stammer er af første presning og har derfor et optimalt frugtindhold.

Producenten anbefaler, at saften opblandes med vand eller æblejuice.

Saften bør omrystes før brug, så dens naturlige bundfald fordeles i hele drikken. Efter åbning skal saften opbevares på køl og konsumeres inden for 5 dage.

Voelkel havtornsaft er desværre udsolgt online.

 

Søbogaard Havtornsaft (730 ml) ★★★☆☆

 

Det efterhånden velkendte danske firma Søbogaard har et bredt sortiment af juice og saft, hvilket nu også inkluderer Søbogaard Havtornsaft.

Saften er fremstillet af økologiske havtorn-bær og er sødet med øklogisk rørsukker. Herudover er der tilsat vand.

Søbogaard Havtornsaft er fremstillet til fortynding i forholdet 1:4 og kan opblandes med vand, juice, te el.lign.

Søbogaard Havtornsaft er desværre udsolgt online.

 

Gulerodssaft med havtorn (750 ml) ★★★☆☆

 

Gulerodssaft med havtorn er en god kombination, fordi gulerøddernes sødme komplimenterer havtorn-bærrenes syrlige smag, hvilket giver en særligt velsmagende saft.

Herudover er kombinationen sund, fordi saften er fyldt med vitaminer; 1 deciliter (tilsvarer et lille glas) dækker det daglige behov for A-vitamin hos et voksent menneske.

Der er kun tre ingredienser i saften: gulerodssaft, frugtkød af havtorn-bær og citronsaft.

Gulerodssaft med havtorn er desværre udsolgt online.

 

Om sammenligningen på denne side

I oversigten ovenfor ses forskellige typer havtorn-juice, der enten kan drikkes rent eller opblandet (se detaljer herom i de enkelte produktbeskrivelser). Fælles for alle juicerne er, at de kun indeholder 1 – 3 ingredienser og at hovedparten af disse (hvis ikke alle) er økologiske.

For at bevare vitaminerne i havtorn-juice skal juicen fremstilles korrekt. Den må f.eks. ikke varmes til over 70°C, da den ellers mister en stor del af sit naturlige vitaminindhold. De juicer vi har medtaget ovenfor, er alle fremstillet på en måde, hvor vitaminindholdet i vidt omfang er bevaret.

Sammenligningen i denne artikel er foretaget med udgangspunkt i juicernes smag, kvalitet, fremstillingsmetode og pris. I mange af vores sammenligninger er der stor forskel på de bedste og ringeste produkter, men i denne er alle juicerne af acceptabel kvalitet og derfor er ingen af produkterne blevet tildelt en karakter på under 3 stjerner.

© Copyright www.helsecentrum.dk 2024 - Disclaimer